Ioanaconstantin's Blog

Noiembrie 19, 2013

De la căpșunici la doamne serioase. Sau cum căsătoria te face doamnă.

Filed under: Uncategorized — ioanaconstantin @ 6:49 am

weddings

cred că am ajuns la vârsta la care majoritatea fostelor mele colege de școală generală sau de liceu se mărită sau nasc. nu mai fac față Facebook-urile vedetelor și paginile de interes pentru mine să acopere cascada de poze cu inele, rochii de mireasă, copii, scutece, zâmbete tâmpe.

deschizi și tu Facebook ul dimineața, ca orice om normal care a făcut noapte albă și căruia îi explodează emailul, și bum-poc-tronc din newsfeed îți sar albume doldora cu poze cu inele, da-uri, mirese… te uiți mai bine și vezi că-s ele, colegele tale din școala generală sau din liceu, din clasa ta sau din clasa de alături. Apeși dintr-o fatală eroare căutându-l pe el… pe mister Făt-Frumos pe cal alb care i-a luat inima-n galop pe calul lui năzdrăvan și a fugit cu ea…. Ah, stați puțin! Nu e pe acolo.. se vede puțin din zâmbetul lui de om ușor depășit de situație în poza aia tăiată în care ea se ține de mână cu cea mai bună prietenă și râd cum zicea bunica mea: „ca proastele-n târg”. În cazurile fericite în care apare și el prin vreo poză nu prea pare a Făt Frumos.

apeși x ul și ieși din lumea fascinantă a unei rochii de mireasă de prost gust când bum – poc – tronc apare alta… cu inelul agățat de mână și încă vreo 20 care o felicită. adevărat… o felicită doar pe ea.

te întorci la viața ta cu haine negre că-s mereu la modă și cu stil. când seara iar bum-poc poze cu copilul… un bebe chinuit la poză, cu hăinuțe sclipicioase și care desigur parcă zice: „am 2 părinți cretini care m-au obligat să mă îmbrac așa ca la circ și acum mă pun să fac și poză să vadă toți internauții că n-au stat degeaba”. ah, dar cine-i fata asta? că nu o recunosc după nume. dau pe poza de profil… evident, știți voi, poze de la nuntă. A, da.. parcă-mi amintesc. colega de la clasa Y. dar de ce nu se mai numește pe Facebook minunatata-scufita – rosie? si acum are prenume și nume (alt nume decât o striga la catalog pe vremea când nu existau cataloage virtuale).

Concluzia mea e că fetele astea cu nume dubioase pe Facebook se mărită înaintea celorlalte cu nume și prenume. Adică, cineva trebuie să se sacrifice să le salveze pe bietele fete și să le dea un nume de familie decent. Că doar nu vreți acum să le cheme veșnic căpșunica sau dulcica, nu? Face sens, da? Și cred că asta abia e o mare realizare în viață. Cineva ți-a schimbat numele din buletin. Cineva ți-a schimbat viața socială. Nu mai ești o biată căpșunică, scufiță roșie, minunată și admirată. Acum ești doamna Y. Și doamna Y e femeie serioasă. Iar asta trebuie anunțat neapărat pe Facebook. Doamne ferește să ți mai dea vreuna check in și să ți zică minunata căpșunică sexy că ne supărăm. Acum ești o doamnă. Iar supa – ți tremură în bolul cumpărat din Dragonul Roșu și se varsă peste fustița ta luată la promoție 2 la 13 lei.

Mă întreb acum că au atins scopul lor unic în viață mai au vreunul?

foto

Reclame

1 comentariu »

  1. Cata dreptate ai! Cunosc pe cineva perfect descris de tine! Doar ca nu mi-a fost colega, ci doar cea mai buna prietena…Nu mi-a „furat” prietenul doar mie, ci multor fete (gen-care are mai mult); si-a schimbat numele dintr-o denumire de animal intr-unul de denumire pornografica din limba engleza. Ca sa nu mai spun ca si le-a pus pe facebook pe ambele. Si vad ca urmatoarul ei scop e sa ii faca pe toti sa creada ca dincolo de „pisi de la tara” e si o mare doamna in societate (gen: e la a treia facultate, tot in anul 1, in curs de abandon, din nou). Deci..ce poti spune? Ori ii place prea mult la scoala, ori vrea sa se specializeze in caaat mai multe domenii 🙂

    Multe si sincere felicitari pentru articol! Nota 10!!

    Comentariu de Bellamirra — Noiembrie 19, 2013 @ 9:18 am | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: